valpdagbok

valpdagbok

Julen 2014

December 14Posted by Eva Eriksson Fri, December 26, 2014 06:18:46
Hundarna fick fira jul hos mamma och dom fick massor av jul mat att jag inte ville ge dom sina paket med massor av godis , det va planerat att hundarna och jag skulle fixa våran julafton hemma på juldagen och den förevigar vi med massor av kort på hundarna och klapparna , älskar att skämma bort dom på julen.... i år va Kajsa och Kotte i sitt esse , dom öppnade paket på löpande band , Myran va lugnare i år än vad hon brukar vara .... Callemero är en herre som tar det lugnt och fint med klapparna , han öppnar och får godisbelöning det gillar han .... Mossa har inte så stort intresse , hon öppnar något paket och äter upp det sedan tar hon ett till sedan räcker det.... då får matte öppna resten av paketen och alla hundarna är med och kollar och luktar för att veta hur mycket gott godis som kommer finnas hemma hos oss ett tag framöver ..... ja tänk hundarna får samma saker varje år..... det är godis/tandben ..... bajspåsar..... och tuggben som vi lägger i korgen så dom har fri tillgång och kan sköta tänderna under hela året och jag behöver inte lägga ut mer pengar på det under året ..... i år köpte jag kläder till Kajsa och Kotte .... så nu har alla hundarna kläder om vi skulle behöva ha det . lite bilder på julen hemma hos oss.....


Myran kommer ihåg

December 14Posted by Eva Eriksson Tue, December 02, 2014 14:46:11

Nu är det några år sedan jag började med adventskalender till hundarna och jag kan ju säga att dom äldre hundarna vet vad det handlar om, " gammeldamen " som blir 12 år hon låg och kollade när jag fixade godiset och alla 5 hundarna va i köket och kollade när jag knöt upp godiset. Hundarna stod med framtassarna på väggen och nosade godis och va alldeles till sig. Då Kotte inte ätit frukosten så fick hundarna vänta till kvällen och få öppna lucka ett , alla åt upp maten och jag frågade dom om vi skulle öppna kalendern och alla började dansa runt och hoppa och följde mig till kalendern , dom är så charmiga tänka att dom tycker det är så häftigt , skoj och kunna glädja dom!

i år så har jag fått en ny kalender som min syster broderat åt mig , den är så fin ! med tomte och snögubbe .... nr till alla luckor och en ring till alla paketen den passar så bra som väggbonad "tavla" .

Julen är på väg in i vårat hem med blommor, adventstakar och julgardiner , idag pysslar jag med lite julgodis till haningebrukshundsklubbs julmys och lyssnar på lugna favoriter på radion den stationen som spelar julmusik allt för att få lite julstämning ( än så länge är det många dagar kvar )

nu längtar både jag och hundarna till julafton och alla paketen , Myran har redan hittat dom i städskrubben , hon är som en igel när damsugaren ska ut och luftas , så härligt att se inte bara barn som kan se fram emot godis och öppna paket , ha det gott i julstöket .