valpdagbok

valpdagbok

Tiden går......

November 13Posted by Eva Eriksson Fri, November 08, 2013 09:05:33
Tiden går fort när man har roligt .
Kajsa och Kotte lever ihop med flocken på heltid , det är mycket som händer i deras liv hela tiden.... vi brukar träffa en liten taxflicka som dom brukar busa med , även på söndagarna har vi lite valpträff på Haninge bk , där vi går promenader ihop med andra valpar och lär oss att umgås med andra raser och valpar , vi fikar ihop och får lite passivitet träning , vi tränar även att stå på bort och bli hanterade , kajsa får vara med varannan gång och Kotte varannan gång så dom får lära sig att stå på egna ben .
även när jag jobbar och dom är med så får dom komma ut en och en och tackla världen ensamma.... så Kajsa har varit med ensam vissa gånger och Kotte andra gånger ..... så den ensamma valpen har varit med om att gå i trappor , åkt hiss och sprungit ute och busat själv, undersökt och kollat in det dom vill kolla på, vi har gått i olika trapphus och olika trappor ser ju inte lika dant ut i alla trappuppgångar , som sagt en hiss tur ena gången och en promenad på en loftgång en annan gång.
Kajsa lyckades ju av en händelse hoppa upp i sängen för ca 3 veckor sedan efter det har hon verkligen gått in för att träna på att hoppa och teknik att hoppa upp.... så på våra promenader där det funnits stora stenar så har Kajsa hoppat upp och hoppat ner , till nästa sten och hoppat upp och ner och så har det fortsatt, nu på våran hund klubb har vi en lite lägre soffa och den kan både kotte och Kajsa hoppa upp i så nu är det hopp upp fullt race i soffan till andra kanten hopp ner och sedan om och om igen upp ner , upp ner jätte häftigt tycker dom.
på våran hundklubb har jag börjat att ha hand om köket , där har valparna fått umgåtts med två äldre dansksvenska gårdshundar som lärt dom hur man ska umgås med så trevliga äldre damer , dom får se mycket från köket mycket hundar människor och hälsa på alla möjliga människor och hundar , det är så skönt att dom får vara med på en gång och se och upptäcka saker.
en morgon så tog vi en promenad runt centrum, hela flocken då och gick med den stora bilvägen, typ E4 (för valparna ) det kom bilar hela tiden och lastbilar som lät och skramlade och dom reagerade inget alls på denna ljudnivå och rörelse... promenaden fortsatte till pendeltågsstationen och där lyssnade vi på högtalarna som pratade tittade på allt folk som skulle åka till jobbet , lyssnade på bussar som kom och stannade och pös med bromsarna alldeles bredvid oss , det va så min gamla tik flytta på sig för det va så nära, vi stod och tittade när pendeltåget kom in på stationen och folk välde ut, det va en "kille" som stanna och tog sig tid och hälsa på hundarna och valparna så vi gick i sällskap med honom mot bussarna , väl hemma i trygga lägenheten så ramlade dom ihop av trötthet och upplevelser.
nu den sista tiden har det varit lite med tänderna kan man säga ,öronen kommer och går .... kotte är verkligen värst, från den ena dagen då öronen ligger perfekt till att nästa dag ha ett upp och ett ner för att sedan några dagar senare ha 2 öron upp som en papillon och när han tröttnat på det så säckar öronen ihop och han har 2 rosett öron så jag masserar och lägger rätt så fort jag bara kan , då jag verkligen vill att dom ska bli hängande.
valparna är idag 4 månader och Kotte har en släng av en könsmognad , han har börjat så lätt att lyfta på benet och Kajsa har börjat så smått och krafsa med benen efter att ha varit på toa och gjort nr 2 .... öronen hamnar på huvudet och hon undrar vad det är som händer.... dessutom har Kotte börjat och stå över Kajsa och rida på henne , som sagt vi har inte en lugn stund och det händer mycket skojigt i vårat liv . en helt underbar dag då hundarna tyckte att dom skulle busa och stöka runt med allt dom kom åt .... bara deras leksaker tack och lov.... och tidningspapper är jätte skoj att riva sönder , man kan titta på när dom busar och skratta men det är inte lika skoj att plocka undan efter dom. Ja livet fortsätter och vi jobbar vidare på att må gott och ha de skoj och uppleva så mycket nytt vi bara kan, ha de bra ni med smiley